Foc i vida

Estàndard

Encenguérem una foguera discreta. Era la primera nit que passàvem junts. Com transportada a un altre temps, en un món que ja no es mira, vaig ésser feliç. Corrien nens pel voltant, no entenien ben bé aquella estranya tradició, però les flames també els atreien. Notava com la pell se m’encenia al ritme d’aquelles llengües ataronjades. Voldria que una d’elles, ràpida i devastadora, entrés dins meu incendiant al seu pas tota la por, tot el fàstic de no ser com et vols. Duc un regal penjat al cor, i em sento estranyament culpable. De vegades no et vull a prop; potser m’espantes. Avanço, amb passos petits, per un caminet ombrívol. La pedra que trepitjo es converteix aviat en un asfalt dolorós. Quan alço els ulls, el paisatge, desolador, em canvia la mirada. El soroll és constant, i l’estrident batec fa callar totes les boques. Pantalles i freds artificials. I tu, de lluny, preguntant-te en què t’has convertit. Ja no veuen en l’amor una forma amable de supervivència. Tristament, un amarg consol; un passar els dies encadenant instants. No saben quin és el color dels teus ulls, ni els interessa. Són esclaus d’un món ple de paranys: n’han caigut en tots. Han encès el motor per córrer quatre passes, i, satisfets, han trobat lloc a la porta. Aferrats al passat, acariciant monedes de paper, veuen només allò que es pot palpar. Més enllà d’ells, no hi ha res, i el rellotge de la vida es va corcant de temps perdut. Fins que s’atura i tu ja no has viscut. Són les vuit del matí i algú apura l’última pólvora. La rata beu aigua, les gallines criden, ofega l’escalfor de l’estança que oprimeix. Per la finestra, el carrer és brut de tanta indiferència. La terra es queixa mentre tu, satisfet, esmorzes pa amb records. El foc del nostre temps ho ha cremat tot; també la humil certesa de no ser més que un petit fong, aferrat a la part més baixa, fosca, húmida, de la vida. I el miracle és ser-hi encara.

Foc al cel.

Foc al cel. Món maldestre. El Palau Vell, Sant Andreu de la Barca. Fotografia: Natàlia Oriol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s